meest gestelde vragen kolozaïk

met grote regelmaat worden deze vragen mij gesteld over de kolozaïk/androikolo en ik heb daarvoor deze pagina gemaakt

vraag: Zit er ijzerdraad in deze poppen(kolozaïk)?
antwoord: nee

vraag: Hoe maak je deze poppen dan?
kort antwoord: met mijn handen
uitgebreider antwoord: op mijn zesde/zevende levensjaar ontdekte ik algeheel ongedwongen deze manier van met synthetisch textiel werken, ik vond het leuk een draadje in mijn broekzak te dragen en daar na verloop van tijd de knopen uit te halen, geruime tijd lukte dit mij en er kwam een mooie zomerdag waarop ik de knopen niet meer uit de draad kreeg, ik keek ernaar in mijn hand en zag er een wezen in, in de daarop volgende jaren ben ik dit gaan ontwikkelen en de resultaten ziet u dusz nu, de namen voor deze kunstvorm zijn in het Nederlands kolozaïk en het Engels androikolo, het woord en verzamelnaam kolozaïk is een samenvoeging van de woorden kolos en mozaïek, simpelweg vertaald naar een kolos gekleurd als in een mozaïek, later ontdekte ik dat het Nederlands moeilijker uit te spreken is voor de medemens uit andere landen en toen heb ik daarvoor de verzamelnaam androikolo bedacht, ok dit gezegd hebbende kunt u er vast wel uit opmaken dat ik de enige ben die zulke monsters/wezens/creaturen/sculpturen/poppen vervaardigt en dat dit dan ook letterlijk mijn levenswerk is, dat maakt dat ik dit een zeer vervelende vraag vindt en ik bedoel hiermee dat het geen cola recept is, of simpelweg dat de druïde Panoramix zijn geheime recept van de toverdrank nooit zal vertellen aan wie dan ook, ik vertrouw er op dat dit antwoord voldoende zeggingskracht heeft en niettemin ook zo begrepen zal worden, alvast dank voor uw begrip