Ulysses nodigt u uit in Kunstplaats

Ulysses (zie foto) nodigt u uit voor een open huis, die zijn schepper Maurits Sterkenburg aanstaande zondagmiddag organiseert. Naast Ulysses zijn dan talrijke creaties van deze Veenendaalse kunstenaar te bewonderen.

Maurits is inmiddels zo succesvol, dat deze week een delegatie van het Outsider Art Museum uit Amsterdam naar zijn atelier in Veenendaal afreisde en prompt een selectie maakte om aan te kopen voor de vaste collectie van het museum. De complete selectie is aanstaande zondag nog te bewonderen in zijn atelier.

Het Outsider Art Museum is gevestigd in de Hermitage in Amsterdam en kan rekenen op meer dan 150.000 bezoekers per jaar. Met deze aankoopselectie maakt Maurits Sterkenburg kans, dat zijn werk de komende jaren ook in het buitenland te zien zal zijn. Belangrijke exposities die voor het Outsider Art Museum in het verschiet liggen zijn een expositie tijdens de Olympische Spelen in Tokyo, de Biënnale in Venetië en een expositie in de Hermitage in St. Petersburg.

Maurits Sterkenburg maakt poppen van wol in een grote diversiteit, ieder met een eigen achtergrond en vanuit verschillende invalshoeken. Toch hebben alle poppen iets familiairs en zijn te beschouwen als een metafoor, een reflectie van de samenleving. De kunstenaar vindt zijn inspiratie in oervormen, dieren en kleuren.
Door gebruik te maken van bizarre vormen en vreemde kleurcombinaties komen de poppen tot leven en vertellen ze een eigen verhaal.

Atelier Kunstplaats, Schoolstraat 9 te Veenendaal
Zondagmiddag 20 oktober 2019 van 13.00 – 17.00 uur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.