anderen over kolozaïk nr. 1

De figuren zijn heel eenvoudig, maar ze hebben een soort momentum: hun armen en benen wijd open willen de wereld omarmen en ten eerste de kijker die ze onmiddellijk wil manipuleren om hun plasticiteit en flexibiliteit te controleren. De wol die hen kleedt, geeft ze een zoetheid en een vreugdevolle welwillendheid waardoor ze aan knuffelbeesten denken. Toch zijn ze blind en vreselijk ‘emberlificotées’ in hun keurslijf. Deze spanning (externalisering / opsluiting) zegt veel over onze eigen complexiteit.

http://www.oeilart.com

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.